Borgny

Borgny Olsen (pikenavn Pettersen)Borgny vokste opp på beste vestkant i Oslo, nærmere bestemt Ullernshauceen. Oppveksten var preget av velstand og skjermende forhold i en stor villa sammen med foreldrene og tre andre søsken. En søster og to brødre. Det var ingen barnehage for søsknene Pettersen, men de ble selvfølgelig passet på at av to barnepiker helt til de var i skolealder
Borgny hadde privat pianolærer fra hun var fem år gammel.

Etter tre år på realfagslinjen på Ullern Gymnas begynte hun på tannlegestudiet, men hoppet av kun etter tre måneder. … Hun møtte Ivar Olsen på en tilstelning for odontologistudenter og -studiner i Studentersamfundet i 1942. Universitetet i Oslo ble stengt i 1943, og Ivar og Borgny dro til England, hvor Ivar fortsatte odontologistudiene og jobbet for Milorg.

Etter en stund flyttet de tilbake til Norge og Ivar fikk jobb i Sør-Trøndelag.I sør-Trøndelag levde de også sine lykkelige dager og var svært forelsket i hverandre. Og det var ikke mange år etterpå at Borgny fant ut at hun var gravid med Gjermund.I 1949 fødte paret deres første barn, Gjermund, etterfulgt av Randi i 1952 og Lotte-Line i 1954.

Så flyttet hele hurven til Finnmark. Årsaken til dette var at han fikk tilbud om jobb som kommunelege. Ivar ville gjerne reise tilbake til landsdelen der han vokste opp.
IMen Borgny var ikke lenger lykkelig. Tankene gikk titt og ofte til Anthony, den kjekke engelskmannen hun hadde stiftet bekjentskap med under tiden i Cornwall. Ivar hadde også ofte sine tunge stunder hvor han sturet i dagesvis i garasjen. Bedre ble det ikke for Borgny av at Ivar - etter sigende - tilbrakte stadig mer tid på jobb. Hun mistenkte sterkere og sterkere at Ivar hadde en elskerinne.
Sammenbruddet kom etter at hun hadde født stt første barn Gjermund. Han var så lik sin biologiske far Anthony med sine krøller og mørke øyne. At sønnen var så ulik sin far hadde nok skapt en del prat i bygda, og etter hvert begynte det å sive inn hos Ivar at Borgny ikke hadde vært trofast. De fleste var overbevist om at Gjermund måtte være sønnen til den lokale kjøpmannen Per- Helge som Borgny alltid hang rundt med når Ivar var på jobb
dessuten fikk hun påfallende gode rabatter hos Per-Helge.
. For Borgny var Per - Helge bare en substitutt for Anthony.
Gjermund var lykkelig uvitende om disse ryktene, og tilbrakte mye tid med venne sin, Bjørn Sundquist.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License