Astrid

Astrid Anker-Hansen er født i 1953. Hun er en dannet kvinne som kommer fra det sørlige Norge, nærmere bestemt Arendal. Hun flyttet inn til Oslo i en alder av 20, og begynte å studere fransk. Dette er noe hun har praktisert i ettertid som tolk, og har skapt seg gode erfaringer ved å reise rundt i verden. Etter et par år som student traff hun Gjermund. Astrid og Gjermund ble aldri gift, til tross for hennes frieri. Gjermund stakk av fra Astrid da hun ble gravid. Astrid førte alikevel frem barnet som ble født som ble født 02. februar 1978. Barnet fikk tilnavnet Bjørn, og ble det mest dyrebare i livet til Astid.

Astrid er en sta og bestemt kvinne som vet hva hun vil, og gjør mye for å få sin vilje. Til tross for dette utfører hun sine handlinger på en grasiøs måte. Etter hvert så har Astrid blitt glad i følelsen av mestring og kontroll, og det kan se ut å prege henne i mange av sine valg hun tar i livet. Hun fridde til Gjermund en vårdag i 1977, og dette var veldig kontroversielt på 70-tallet. På dette området viste Astrid en sterk side av det kvinnelige kjønn, og mange av hennes familiemedlemmer likte ikke at hun gikk utenfor det tradisjonelle synet på menn og kvinner.

til tros for at Astrid var alienemor, gjorde hun også suksess i arbeidslivet og var ikke en del av husmoren som var veldig vanlig på denne tiden. Mange av hennes venninner var misunnelig på hennes suksess, og hun havnet dermed utenfor hennes trygge ramme og vennegjeng som befant seg på hennes hjemplass. Dette er en av hovedgrunnene til at hun holdt seg i Oslo, men hun likte seg best i utlandet hvor kvinnene var mer ambisiøs innenfor karriere, og ikke ikke holdt seg innenfor de typiske kvinnerollene. Astrid var en kvinne som ikke så begrensingene, men på løsningene, og hun tok Bjørn med seg på arbeidet som hun hadde ute i verden. Astrid karriere ute i verden var amasiøs, og hun tok utfordringene på strak arm.


Leserinnlegg i Arendalposten hvor Astrid skriver om likestilling
Utdrag fra personlig brev mellom to av Astrids venninner hvor Astrid er tema
Utdrag fra journalen til Astrids psykoterapeut
Innledningen til Astrids første hjemmeeksamen i fransk grunnfag
Astrids søknad om ekstrajobb ved tolkebyrået Interlingua

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License